BIJENBEKJE ®

Roestvrijstalen stootvoegroosters

Voordelen

  • Voorkomt ongedierte
  • Achteraf plaatsbaar
  • Geen gereedschap nodig
  • Past zich aan elke voeg aan
  • Dubbele borging
  • Besparing op bouwkosten
  • Mooi
  • Duurzaam

Eenvoudige plaatsing, perfecte aansluiting

Een goed stootvoegrooster heeft maximale openingen van 4 mm en moet geborgd zijn. Alleen dan voorkomt u dat wespen en muizen naar binnen gaan. Een beetje gaas trekt een muis er zo uit en sommige roosters hebben te grote spleten. Bijenbekjes voorkomen dat ongedierte naar binnen kan.
Bijenbekjes kunnen, net als andere stootvoegroosters, tijdens het metselen worden geplaatst. Maar alleen Bijenbekjes kunnen ook achteraf worden geplaatst. En dat is vaak éénvoudiger. Dus Bijenbekjes zijn ook te plaatsen in bestaande woningen en gebouwen.

Zonder gereedschap

Voor het plaatsen is geen apart gereedschap nodig: met de hand kan het rooster in de voeg worden gedrukt. Eenmaal in de voeg past het rooster zich vanzelf aan een voegbreedte tussen de 7-12 mm. Scheve voegen met handvormstenen? Ook geen enkel probleem! Vier borglippen zorgen ervoor dat het rooster niet door kinderen en / of ongedierte verwijderd kan worden en vier stootlippen zorgen voor de juiste plaatsingsdiepte.

Besparing op bouwkosten

Door de mogelijkheid van plaatsing achteraf kan de metselaar efficiënt werken. Hij hoeft zich geen zorgen te maken over de roosters op de bouwplaats. Zo vermijdt u extra kosten omdat de metselaar niet verder kan. Daarbij zijn Bijenbekjes eenvoudiger te plaatsen dan de kunststof alternatieven. Omdat Bijenbekjes nauwelijks duurder zijn vallen de netto kosten in de praktijk veel lager uit.
Het mooiste resultaat wordt verkregen als de bijenbekjes voor het voegen worden geplaatst. De voeger heeft dan geen last van de open stootvoeg en kan het rooster naadloos opsluiten. De Bijenbekjes zijn daartoe voorzien van voegvlakjes. Een open stootvoeg met Bijenbekje valt nauwelijks op, en helemaal niet als u de gekleurde variant toepast.
Bijenbekjes zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. De beste kwaliteit die ook voor zeilboten op zee gebruikt wordt. Daarmee zijn Bijenbekjes duurzaam en mooi en zullen nooit roestsporen op de muur achterlaten.